IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Господарка на злото 2” оглави боксофис класацията в Северна Америка

Но приходите все още са доста под 69,4 млн. долара, които първият филм донесе точно преди пет години

16:10 | 21.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

„Господарка на злото 2“ на Walt Disney, продължението на хитовия филм от 2014 г. с Анджелина Джоли, събра през уикенда в Северна Америка приходи от 36 млн. долара.

Историята, която се базира отчасти на популярния приказен сюжет за злата орисница, както и на анимацията на Disney от 1959 г., дебютира  на челно място в северноамериканската боксофис класация, според Comscore Inc, цитирани от Bloomberg.

Филмът задмина лидера от миналата седмица „Жокера“, както и  новата продукция на Sony Corp. „Земята на зомбитата: Двойна проверка“.

Но приходите все още са доста под 69,4 млн. долара, които първият филм донесе точно преди пет години. „Господарка на злото 2” събра положителни отзиви от едва 41% от критиците в уебсайта Rotten Tomatoes.

Анализаторите очакваха от 40 до 42 млн. долара, докато прогнозата на Disney за пориходите по време на премиерния уикенд беше за около 40 млн. долара.

„Земята на зомбитата 2” реализира продажби от 26,7 млн. долара и остана на трето място. Анализаторите прогнозираха до 25,5 млн. долара. Уди Харлсън, Джеси Айзенберг и Ема Стоун от първия филм "Земята на зомбитата" се завръщат за новата продукция.

Четвърто място в класацията заема анимацията „Семейство Адамс“ с популярните персонажи, създадени от Чарлз Адамс като комикс герои  през 1983г.

Челната петица в боксофис класацията на Северна Америка се допълва от „Близнакът“ с участието на Уил Смит.

Продажбите на билети за уикенд прожекциите на 10-те най-гледани филма се очаква през тази годана да спаднат с 10% до 15% спрямо 2018 г. Но няколко предстоящи заглавия в есенния график могат да дадат тласък на кината които се борят с намаляващите продажби. Новият филм от поредицата „Терминатор“ се очаква да излезе по кината на 1 ноември, а Disney се завръща с „Замръзналото кралство 2“ по-късно същия месец. box box

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още